zaterdag 22 november 2014

Sportlust E1D maatje te groot voor Luctor E3

De laatste uitwedstrijd van het najaarsseizoen, mocht Luctor E3 aantreden tegen Sportlust Vroomshoop E1D. Vanaf het begin was duidelijk dat het tweedejaars-E-team uit het kanaaldorp een stuk verder was dan de eerstejaarspupillen uit de Aastad. De thuisploeg kwam snel op voorsprong waarmee de spanning al gauw uit de wedstrijd verdween. In de tweede helft deed Luctor bij een 3-0 achterstand nog wat terug, maar het had te weinig power om zijn tegenstander echt pijn te doen. Sportlust wachtte geduldig op de kansen en maakte het karwei vakkundig af. Eindstand 6-2.

Warming-up van de eerstejaarspupillen van Luctor E3
Luctor E3 was met een goed gevoel afgereisd naar Vroomshoop voor de wedstrijd tegen nummer 3 van de ranglijst Sportlust E1D. Een mooie reeks van vier overwinningen en een goede pot die verloren werd tegen koploper PH, bleken het zelfvertrouwen van het team goed te hebben gedaan. Waarom zou er ook niet gewonnen kunnen worden van Sportlust? Met het moreel zat het dus wel goed.

Andere kant op jongens!
Aangekomen op Sportpark De Bosrand (de sportaccomodatie waar de twee Vroomshoopse voetbalclubs Vroomshoopse Boys en Sportlust gebroederlijk naast elkaar spelen), was het even zoeken naar de goede locatie. Aan de kant van Sportlust leek het wel uitgestorven terwijl het op de Boyszijde een drukte van belang was. Machel en Sergio kregen te horen dat er merkwaardig genoeg omgekleed en gespeeld moest worden in de kleedkamer en op het veld aan de kant van "De Boys".

De warming-wip
Bij de warming up werd duidelijk waarom er vijf punten verschil lagen tussen de Almeloërs en de Vroomshopers. De mentale en fysieke kloof tussen de uit de kluiten gewassen tweedejaars dorpsknullen en de eerstejaarsventjes uit de stad was opmerkelijk. De kerels van Sportlust - gemiddeld een halve kop groter dan Luctor - luisterden aandachtig naar de tactische bespreking van hun trainer terwijl op hetzelfde moment bij het team van Luctor het voetbal het qua prioriteit moest afleggen tegen de wipwap en de wipkip. Voor de stemming in het team was het prima, maar je kon je afvragen of de spelers van Luctor wel doorhadden dat er nog wat op het spel stond die ochtend, namelijk een plek in het linkerrijtje.

Het niveauverschil werd bevestigd in de beginfase van de wedstrijd. De thuisploeg was meteen de dominerende partij en liet zien dat het over veel schotkracht beschikte. Ging een eerste schot vanuit de tweede lijn nog hard over, bij de tweede poging was het wel raak. Een poeier van bijna twintig meter was niet meer te keren door Niels en resulteerde in de openingstreffer voor Sportlust. Luctor was tot dat moment nog niet gevaarlijk geweest. Toch kreeg het niet lang daarna een reuzenkans op de gelijkmaker toen Domique vanaf rechts de bal naar de midvoor Ryan speelde. Helaas was zijn schot te gehaast genomen en belandde het naast het doel van de uitstekende keeper van Sportlust.

Hoe meer de wedstrijd vorderde viel het op dat Luctor te veel respect toonde voor de grote mannen van Sportlust. Er werd te afwachtend verdedigd door de bezoekers waardoor Sportlust naar hartelust kon combineren, iets wat ze uitstekend beheersten. Luctor kreeg de rekening gepresenteerd voor het gebrek aan pressie op de bal. Sportlust scoorde de 2-0 na een vlekkeloos uitgevoerde aanval over meerdere schijven. Ook de rest van de eerste helft was Sportlust veruit het gevaarlijkst. Tegenover de handvol levensgrote kansen van de thuisploeg kreeg Luctor slecht een paar kansjes. Sportlust wist voor rust nog één keer het net te vinden maar dat had evengoed drie keer vaker gekund.

In de rust moest het trainersduo alle zeilen bijzetten om niet tegen een monsternederlaag aan te lopen. Hun peptalk moet een snaar geraakt hebben bij hun pupillen want toen het beginsignaal klonk van de tweede helft, gooiden ze ineens alle schroom van zich af.

Na rust zorgde Luctor voor meer dreiging van af de vleugels zoals hier via Ryan

Ceder scoort 1-3
De eerste minuten na rust was Luctor uit het niets de bovenliggende partij. Via de vleugels zorgde het een paar keer voor gevaar in het Vroomshoopse strafschopgebied en kon het warempel de aansluitingstreffer maken.Een hard schot van Ryan knalde tegen de lat en kwam voor de voeten van Ceder die met links de keeper van Sporlust verraste. De goal was verdiend want Sportlust dacht dat het de buit al binnen had en ging achterover leunen, terwijl Luctor er nog een wedstrijd van wilde maken.

Even leek het erop dat er een wonderbaarlijke ommekeer mogelijk was, maar Sportlust, inmiddels wakker geschrokken, ging weer van zich afbijten. Luctor was niet bij machte om nog een tandje bij te schakelen waarna het nog enkele tegentreffers moest toestaan waarvan één hele fraaie die vanuit een corner direct in het doel krulde. De 6-1 score was gezien het spelbeeld in de tweede helft wat geflatteerd voor de thuisploeg. De stand kreeg een wat rechtvaardiger aanzien toen Ceder vanaf de rechterpunt van het strafschopgebied een schitterende diagonale bal in de kruising jaste, zijn tweede van de ochtend. Hoewel het te laat was om de wedstrijd nog om te buigen, bleef Luctor het wel proberen. Het was goed te zien dat het team vergeleken met het begin van het seizoen, stappen gemaakt heeft op het mentale vlak. Het laat de kopjes niet meer hangen bij tegenslag en blijft de voetballende oplossing zoeken. Hiervan kan het hopelijk in de voorjaarscompetitie nog de vruchten plukken.

Na afloop was er van teleurstelling nauwelijks sprake bij de Luctorselectie. In de wetenschap dat er was verloren van een opponent die op op alle vlakken een paar maatjes te groot was, restte er weinig anders dan de kater van de nederlaag in de speeltuin weg te wipwappen. Hierin slaagden zij glansrijk.